dauw

Wat houdt de MooiSlank afslankmethode precies in?

Kenmerkend is dat je met de MooiSlank afslankmethode wordt geholpen met afvallen vanuit 'stoppen met dieetdenken'. Dus geen opgelegde menu's en waslijsten aan do's & dont’s. De hele afslankmethode van MooiSlank is gebaseerd op positief denken en lief zijn voor jezelf. Geleidelijk aan ga je weer anders naar jezelf kijken en over jezelf denken. Vanuit respect & liefde in plaats van vijandigheid onder het mom van ' mijn lijf doet niet wat ik wil!'. De afslankmethode van MooiSlank is dan ook per definitie geen crashdieet voor super snel afvallen. Als crash diëten zouden helpen om je een duurzaam gezond gewicht te geven & tevreden te zijn met jezelf dan zou je nu deze woorden niet lezen, nietwaar? Wat je in jaren hebt opgebouwd aan overtollige kilo's kun je niet een korte tijd blijvend kwijtraken, zo simpel is dat. Stapje voor stapje kom je blijvend bij jouw belangrijke doel uit: een duurzaam gezond gewicht & tevreden zijn met jezelf!

Bewustwording

Je werkt tijdens de afslankmethode van MooiSlank toe naar een duurzaam en een blijvend resultaat. Je wordt je bewust van je huidige eetpatroon, je leert over je eetgewoonten en -gedrag en leert andere keuzes te maken. Je wordt je bewust van hoe je met jezelf omgaat, welke stemmetjes er voortdurend tegen je praten in je hoofd. Gaandeweg komen er vriendelijkere, mildere stemmen die je vertellen om voor alternatieven te kiezen tijdens moeilijke momenten zoals avonden, feestjes en barbecuen. Hierdoor worden oude gewoonten doorbroken. Door het nieuwe gedrag steeds te herhalen wordt dit je nieuwe gewoonte. Het is niet altijd even makkelijk de nieuwe gewoonten vol te houden. Terugvallen in oude gewoonten kan dan ook wel eens gebeuren. Voor deze momenten krijg je handvatten om verder te komen. Tijdens de afslankmethode van MooiSlank wordt geen dieet voorgeschreven. MooiSlank heeft andere manieren en methodes ontwikkeld om jou te laten ervaren hoe je mag omgaan met jezelf, met eten en gewoonten.

Keuzes maken

De afslankmethode van MooiSlank is gebaseerd op het maken van nieuwe keuzes. Het begrijpen wat de toegevoegde waarde is van wat je in je mond stopt. Wat is normaal en wat zijn alternatieven? Natuurlijk wordt jij als persoon centraal gesteld. Je mag lief zijn voor jezelf! 

Werkboek

Je wordt geprikkeld na te denken en mee te denken over afvallen en het doorbreken van je eetgedrag en -gewoonten. De oplossing zit namelijk verborgen in jezelf. In het werkboek wat bij het traject hoort vind je natuurlijk wel een groot aantal recepten en weekmenu’s die als richtlijn kunnen worden gebruikt. Samen werken we aan je “knelpunten” met behulp van de methode en de opdrachten in het werkboek. En samen doorlopen we de gehele afslankmethode van MooiSlank waardoor je je ideale natuurlijke gewicht bereikt en volledig accepteert. 

Geen honger!

Je hoeft geen honger te lijden. Je leert op een andere wijze met eten en met jezelf om te gaan. Het veranderen van eetgedrag en -gewoonten kost moeite en tijd. Ik help je hierbij. Samen met MooiSlank gaat het lukken!

Stappenplan

1. Bewustwording is de eerste stap, het begin. Je doorziet je valkuilen & oude gedrag. Je weet wat dieetdenken exact inhoudt en wanneer jij vast zit in dieetdenken. Ook weet je nu hoe je lichaam zich nog vanuit de oer-blauwdruk verdedigt tegen honger & gewichtverlies en heb je geleerd hoe je hiermee kan omgaan. Optioneel is de NEI therapie sessie die waardevolle inzichten kan geven in de oorzaak & reden voor jouw overgewicht.

2. Je vast gesleten patronen doorbreken en er iets nieuws voor in de plaats zetten is stap twee. Tijdens stap twee leer je omgaan met de nieuwe vrijheid die je hebt omdat je niet meer voortdurend gevangen zit in het dieetdenken. Er komt weer ruimte! Thema's als ont-stressen, onthaasten & ontspannen komen hier aan bod. Tijdens stap twee val je nog regelmatig terug in oud gedrag & dieetdenken, maar het begin is gemaakt. Met vallen en opstaan - twee stappen naar voren en 1 stap terug - komt er eindelijk beweging in de zaak.

3. Tijdens stap drie ervaar je dat wat je nooit voor mogelijk hield waarheid is geworden! Je bent niet meer zoveel bezig met afvallen & gewicht. Je hebt de nieuwe gewoonten & manier van denken geautomatiseerd. Je voelt de volledige vrijheid & ruimte om je weer bezig te houden met alle andere leuke dingen die het leven te bieden heeft. Eten is een bijzaak geworden en ben je mee bezig op het moment dat jouw buik begint te knorren en aangeeft dat het weer tijd is om iets te eten. Je weet wat de gezonde keuze is en hebt geen enkele moeite om deze te maken. En als er een keer gelegenheid is om te kiezen voor de minder gezonde keuze - dan geniet je ervan met volle teugen en weet je de balans erna prima te herstellen. Je bent nu waarschijnlijk ook enkele kilo's kwijt en je hebt het vertrouwen in je lichaam hervonden. Het gewicht wat past bij jouw lichaam komt stap voor stap dichterbij en daar hoef je niets bijzonders voor te doen. Op naar een gelukkige toekomst!

4. MooiSlank begeleidt jou om op gewicht te blijven en de nieuwe eetgewoonten en -gedrag vol te houden. De storm die het leven heet blijft om je heen razen en soms waait het zo hard dat oude verdedigingsmechanismen (zoals teveel of ongezond eten) weer de kop op steken. Voor dit soort momenten kom je bij MooiSlank voor korte consulten (weegconsulten). Hier bewijst MooiSlank zich als jouw stok achter de deur, je steun & toeverlaat! 

5. Afhankelijk van jouw specifieke situatie zijn de weegconsulten van minder toegevoegde waarde, maar wil je wel graag verder met het programma op het gebied van jouw dagelijkse lichaamsactiviteit (of kies je voor beide). In een specifiek programma wat 5 gesprekken omvat wordt in combinatie met een beweegmonitor jouw dagelijkse activiteit in kaart gebracht. Om een actief leven te leiden hoef je je niet uit de naad te werken in de sportschool! Hoe het wel kan, op een manier die geen enkel moeite zal kosten, ontdek je tijdens het programma 'MooiSlank Beweegprogramma.
Het coachen en het begeleiden van mensen met overgewicht volgens de afslankmethode van MooiSlank heeft als gevolg dat je een gezond gewicht bereikt dat bij je past. MooiSlank staat voor jou in de startblokken om je te begeleiden, je bij te staan en waar nodig bij te sturen. 

De Spaarstand bij afvallen: Feit of fabel?

In de nieuwste BLOG van MooiSlank lees je meer over de beruchte spaarstand di...

Lees meer

Leefstijl interventie in de toekomst vergoed uit het basispakket: waarom wachten?

De BGN-gewichtsconsulent is direct toegankelijk bij gewichtsproblematiek! We...

Lees meer
Meer nieuws

De Spaarstand bij afvallen: Feit of fabel?

In de nieuwste BLOG van MooiSlank lees je meer over de beruchte spaarstand di...

Lees meer

Leefstijl interventie in de toekomst vergoed uit het basispakket: waarom wachten?

De BGN-gewichtsconsulent is direct toegankelijk bij gewichtsproblematiek! We...

Lees meer
Meer nieuws
 • De kracht van afslanken in groepsverband!

  Liever niet 1-op-1 & een stok achter de deur? Ervaar dan de kracht van afslanken in groepsverban

  Lees meer
 • MooiSlank Methode

  De MooiSlank Methode: een no-nonsens integrale aanpak die werkt!

  Lees meer
 • Makkelijker afslanken met NEI-Therapie & Natuurgeneeskunde!

  Makkelijker afslanken met NEI-Therapie & Natuurgeneeskunde!

  Lees meer
 • Beweegprogramma

  Meer bewegen? Dan is het MooiSlank beweegprogramma iets voor jou!

  Lees meer