vrouw-met-groene-ogen

Waarom zou je kiezen voor MooiSlank?

Je keuze voor MooiSlank zou gebaseerd kunnen zijn op rationele overwegingen zoals:

@ Professionele begeleiding door erkend & gediplomeerd BGN gewichtsconsulent en HBO geschoolde Leefstijlcoach.
@ Multi-disciplinaire aanpak vanuit andere therapievormen & natuurgeneeskunde.
@ Begeleiding door ervaringsdeskundige (die dus het klappen van de zweep kent!).
@ Vergoeding voor de kosten van het traject vanuit je aanvullende verzekering.
@ Etc...

Deze overwegingen zijn stuk voor stuk prima. Toch wil ik je ook vragen om hieronder mijn verhaal te lezen. Als het een feest van herkenning is - twijfel dan geen seconde langer: je bent hier aan het juiste adres!

Even voorstellen

Mijn naam is Michelle Guit, gediplomeerd BGN-gewichtsconsulent, en Leefstijlcoach & Natuurgeneeskundig therapeute uit 1982 jaar met 2 lieve kindertjes. Geboren en opgegroeid in Voorburg (Den Haag) en inmiddels alweer heel wat jaren woonachtig in rondom Breda. Sinds 2008 werk ik met veel plezier als ZZP' er bij MooiSlank en in mijn andere bedrijven www.blijmetmezelf.nl -  www.praktijkdebalanz.nl. Sinds eind 2019 tot op heden, werk ik daarnaast ook als Leefstijlcoach bij Defensie.

Naast al het bovengenoemde ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van:

 • afvallen en weer aankomen
 • en weer afvallen en weer aankomen 
 • en weer afvallen en weer aankomen 
 • en weer afvallen en weer aankomen
 • zucht... 
   

Op mijn boekenplankje staan al mijn oude 'bijbels': South Beach dieet, Atkins dieet, Montignac dieet, Sonja Bakker dieet, Dukan dieet, 2 maatjes kleiner in 3 weken, een leven lang fit, het Detox dieet, etc. En elke keer als ik weer enthousiast met DE OPLOSSING in mijn tas de boekenwinkel verliet, was mijn teleurstelling weer groot als na enkele dagen of weken ik het bijltje er maar weer bij neergooide en moest toegeven dat het wéér niet DE O ZO GEWENSTE OPLOSSING was voor mijn overgewicht. Tegen de tijd dat Dr. Frank begon met prediken was ik gelukkig al één belangrijk inzicht verder, namelijk dat al deze boeken prachtige methoden zijn om een tijdelijk gewichtsverlies tot stand te brengen. 

Ja, je leest het goed, helaas maar tijdelijk...

Wat ze je er niet bij vertellen is dat je heel vaak na afloop gratis en voor niets een paar kilo extra erbovenop meekrijgt onder het motto 'succes met de volgende nóg lastigere poging!' We willen het cliche niet horen, maar alleen door onze houding tegenover eten en onszelf duurzaam te veranderen, én ervoor te zorgen dat we minder innemen aan voeding dan we verbruiken zal die weegschaal langzaam maar zeker een getalletje laten zien waar we weer blij van worden! En ja, die weg is geen snelle tussendoor route van A naar E. We ontkomen er niet aan om van A naar B naar C naar D naar E te reizen aangezien de pondjes extra er ook niet zomaar ineens de volgende dag aangevlogen waren toch? In mijn persoonlijke reis naar een gezond gewicht en een evenwichtig zelf heb ik ontdekt dat overgewicht met zoveel meer dingen te maken heeft dan alleen maar teveel snoepen of te weinig bewegen. Het is een complex verhaal dat bestaat uit zelfbeeld, emoties, opvoeding, omgeving, etc, etc. 

Na veel schade, schande & ge'jojo kan ik nu uit volle borst zeggen:
 

 • Dat het me duurzaam gelukt is om gezond te leren kijken naar eten & naar mezelf . 
 • Én een voor mij gezond & realistisch gewicht te bereiken, accepteren & handhaven. 
   

Alle problemen waar een chronische 'lijner' mee worstelt ken ik. Alle valkuilen die jij hardnekkig probeert te vermijden ben ik al meerdere keren VOLUIT in gaan staan. Uiteindelijk heb ik mezelf erdoor teruggevonden en roep ik volmondig 'Het was het waard', Ik was het waard, 'IK BEN HET NOG STEEDS WAARD!'

Gewichtconsulent

Vanuit mijn eigen ervaring op het gebied van eetproblematiek ben ik mijn professionele reis begonnen met de opleiding tot Gewichtsconsulent. Hier kreeg ik antwoord op de vragen 'Waaruit bestaat gezonde voeding nu eigenlijk?' 'Wat heeft een mens nodig?' 'Welke voedingstoffen kennen we en wat doen ze?' 'Wat is het nut van de diverse vitaminen?' Etc, etc, etc. Deze kennis is onmisbaar en een gedegen voedingsleer vormt de basis voor afvallen. Maar als voedinsgleer alleen de oplossing zou zijn dan was je waarschijnlijk nu mijn verhaal niet aan het lezen. Alleen voedingsleer is dus niet voldoende. Tijd voor de volgende halte!

Afvallen met NLP coaching

De volgende halte werd de opleiding tot NLP coach (Neuro Linguistisch Programmeren). Met diverse NLP technieken kan jouw brein gecoachd worden zodat je positieve gedachten krijgen, positieve beelden vormt in je hoofd en je goede gevoelens ervaart waar dit voorheen vooral negatief was. Kortom dankzij de NLP kan ik je helpen grip te krijgen op je emoties. Wat je heb je hieraan in het kader van afvallen? Het kan voorkomen dat die zak chips of pak koekjes op vrijdagavond tóch helemaal opgaat - ondanks dat je nog vol zit van het avondeten en weet dat je van deze actie zeker niet slanker zal worden! Met bepaalde technieken kan ik je een nieuw mentaal plaatje geven. Stel je voor dat je hoofd een diaprojector is. Hierin liggen oude dia's opgeslagen en worden dagelijk nieuwe dia's toegevoegd. Met NLP wordt als het ware een nieuwe dia over een oude, niet-effectieve dia in je hoofd gelegd. Op persoonlijk vlak heb ik van NLP heel veel opgestoken en veel zelfreflectie gedaan & zelfinzicht gekregen, maar het voelde nog steeds niet 'af'. In mijn beeld van de wereld was en is overgewicht slechts een symptoom van iets dat diep, dieper, diepst in je wezen ligt opgeslagen. Ik wilde mijn problemen en die van mijn clienten op het allerdiepste niveau mogen helen, verlichten en dus vanuit de echte kern puin gaan ruimen.

Afvallen met NEI therapie

Halte 3 werd daarom de opleiding tot NEI therapeut (Neuro Emotionele Integratie). NEI therapie is een combinatie van homeopathie, kinesiologie, acupunctuur. NEI werkt met het onderbewustzijn. In je onderbewustzijn wordt alles wat je in het leven meemaakt opgeslagen. Als je bv tegen een kind heel vaak zegt dat het iets niet kan, of dat het dom of dik is, gaat het kind het vanzelf geloven. Via een eenvoudige spiertest werk ik met je onderbewustzijn en maak hiermee contact. Met NEI therapie kan ik jouw onverwerkte emoties vanuit de diepste wortel naar boven halen en je deze alsnog effectief laten verwerken. Kortom, waar we met NLP een nieuwe dia over de oude leggen, gaan we hier daadwerkelijk iets oplossen in de oude dia. Namelijk de emoties die in die oude dia gevangen zijn vrijmaken waardoor het weer kan gaan stromen! Een bijzonder gebeuren, met een werking waar zelfs ik me telkens weer opnieuw over verwonder - dat dit kan en bestaat!

Als je kiest voor de MooiSlank afslankmethode kun je optioneel een NEI sessie als optie toevoegen aan het traject zodat je zelf kan ondervinden wat het voor je kan doen.

Mijn doel met jou als client?

Wat is mijn doel met jou als je kies voor MooiSlank? Het is voor mij een eer, als ik je mag vergezellen op jouw reis naar een gezond gewicht en stabiel innerlijk zelf. Ik bied je hierbij zoveel mogelijk steun aan, houd je de spiegel voor, begeleid & adviseer je vanuit mijn eigen ervaring & kennis, zowel prive als vanuit mijn mooie vakgebied. Je mag mij zien als een stok achter de deur, een vertrouwenspersoon, of puur als kennisbank, maakt niet uit. We maken samen kleine stapjes, die achter elkaar een behoorlijke afstand overbruggen. Je kijk op het leven en op jezelf zal voorgoed veranderen. Dat beloof ik.

Ook voor jou mag het zonnetje weer gaan schijnen!!!

Met mijn ervaring als gediplomeerd BGN gewichtsconsulent, NLP coach & NEI therapeut - en ervaringsdeskundige als het gaat om dieet, eetproblemen & gezond afvallen - gaan we samen door het hele complexe verhaal waar jouw eetproblematiek uit bestaat. Van binnen naar buiten, van A naar B naar C, zonder stappen over te slaan. Deze keer geen snelle dieet pleister om over de wond te plakken, maar een gezonde manier om de hele wond te laten genezen.

Samengevat kun je bij MooiSlank Oosterhout (Breda) terecht voor: 

 • Begeleiding van gediplomeerd gewichtsconsulent bij de MooiSlank methode 'Ik eet alles en geniet!' 
 • Lichaam samenstelling analyse met professioneel weeginstrument (o.a. vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte, etc)  
 • Gewichtsproblemen in het algemeen
 • Overgewicht (gezond afvallen) 
 • Ondergewicht (gezond aankomen)
 • Op gewicht blijven (gewichtsbeheersing)
 • Voedingsvoorlichting 'Wat is gezond eten nu eigenlijk?' 
 • Stoppen met dieet denken
 • Beweegadvies
 • Sportvoeding 
 • Dagmenu's op maat


Als er dringende redenen zijn waarom je niet naar de praktijk in Oosterhout bij Breda kunt komen, kan de begeleiding ook digitaal plaatsvinden. Ook groepsbegeleiding (bijvoorbeeld in gezinsverband of vanuit het bedrijfsleven) is mogelijk. Maak bespreekbaar wat je wilt en dan komen we er zeker uit.

Gratis intake

Als je nog vragen hebt nadat je alles op de website hebt gelezen dan ben je meer dan welkom voor een GRATIS en vrijblijvende telefonische intake. Het kost je niets anders dan een beetje tijd en kan je een heleboel meer opleveren.

Sta hier even bij stil

Het leven is te mooi & te kort om je elke dag rot te voelen over je gewicht en over jezelf. Bovendien kost het extreem veel van jouw waardevolle energie die we in deze drukke tijden echt wel voor andere dingen kunnen gebruiken! 

Als je het ECHT aan wilt gaan, sta ik je met open armen op te wachten... 
'JIJ BENT HET WAARD!'
 

Hartelijke groet,
Michelle Guit

Leefstijlcoach & Gewichtsconsulente MooiSlank Oosterhout (Breda)

De Spaarstand bij afvallen: Feit of fabel?

In de nieuwste BLOG van MooiSlank lees je meer over de beruchte spaarstand di...

Lees meer

Leefstijl interventie in de toekomst vergoed uit het basispakket: waarom wachten?

De BGN-gewichtsconsulent is direct toegankelijk bij gewichtsproblematiek! We...

Lees meer
Meer nieuws

De Spaarstand bij afvallen: Feit of fabel?

In de nieuwste BLOG van MooiSlank lees je meer over de beruchte spaarstand di...

Lees meer

Leefstijl interventie in de toekomst vergoed uit het basispakket: waarom wachten?

De BGN-gewichtsconsulent is direct toegankelijk bij gewichtsproblematiek! We...

Lees meer
Meer nieuws
 • De kracht van afslanken in groepsverband!

  Liever niet 1-op-1 & een stok achter de deur? Ervaar dan de kracht van afslanken in groepsverban

  Lees meer
 • MooiSlank Methode

  De MooiSlank Methode: een no-nonsens integrale aanpak die werkt!

  Lees meer
 • Makkelijker afslanken met NEI-Therapie & Natuurgeneeskunde!

  Makkelijker afslanken met NEI-Therapie & Natuurgeneeskunde!

  Lees meer
 • Beweegprogramma

  Meer bewegen? Dan is het MooiSlank beweegprogramma iets voor jou!

  Lees meer